Ideal 8000. O nouă dimensiune a eficienţei energetice. Ideal 8000 este o propunere excelentă pentru oricine se aşteaptă la un confort al apartamentului la cel mai înalt nivel.

Conceptul energeto ® propus de aluplast presupune o noua abordare in domeniul economiei de energie, fiind vorba de eliminarea armaturii de otel utilizata pana acum in cazul profilelor din PVC, care determina un rezultat mai scazut in domeniul termic. Prin adoptarea acestei tehnologii aluplast vine in intampinarea asteptarilor producatorilor in domeniul optimizarii proceselor legate de productia ferestrelor.

Implementarea sistemului energeto ® a fost posibil in cazul aluplast datorita combinatiei a doua tehnologii inovative:

„bonding inside” – cercevea speciala prin utilizarea tehnicii de lipire a geamului precum si

„powerdur inside“ – un nou tip de toc, produs in colaborare cu firma BASF, prin utilizarea de PVC Ultradur® High Speed, care inlocuieste armatura de otel utilizata in tocurile conventionale.

Functionalitate sporita

energeto ® cuprinde o oferta variata de solutii. Sunt sisteme cu garnitura de bataie sau garnitura mediana si latime constructiva de 70 mm, precum si cu garnitura mediana si o latime constructiva de 85 mm. Acest lucru arata ca energeto ® este raspunsul complex la cererea pietei pentru ferestre cu cea mai buna izolare termica in segmentul de constructii noi si de renovari. Programul amplu de profile cu latime constructiva de 70 mm confera producatorilor de ferestre inca un avantaj – posibilitatea prelucrarii acestor profile pe masinile deja instalate. Avantajul principal al sistemului este rationalizarea proceselor de productie:

- eliminarea anumitor operatii in cadrul productiei: comanda, montajul si debitarea armaturii (economie semnificativa de timp si costuri);

- utilizarea redusa a masinilor;

- utilizarea efectiva a suprafetelor de depozitare (economisiti spatiul alocat productiei care pana acum era ocupat cu masini de debitat armatura precum si spatiul alocat depozitarii armaturii)

Solutia firmei aluplast permite lipirea geamului in cercevea fara a fi necesara utilizarea armaturii de otel pe care o intrebuintati pana acum. Functia portanta este preluata de pachetul de geam. Prin lipirea foii de geam cu adeziv la profilul din PVC, o parte importanta a incarcarii statice se transfera asupra geamului, care prezinta o rezistenta la curbare ridicata in comparatie cu profilul de cercevea, stabilizand astfel fereastra. Datorita lipirii geamului in cercevea se diminueaza riscul curbarii precum si cel al deformarii cercevelei. Aceasta metoda reduce pericolul craparii geamului prin crearea unor puncte de tensiune si prelungeste durata de utilizare a cercevelei fara a fi necesara reglarea acesteia. Lipirea geamului la profil presupune o mai buna protectie la efractie, neexistand posibilitatea de a scoate geamul fin cadrul ferestrei. Datorita modificarii tehnologiei de aplicare a geamului este posibila utilizarea intregii latimi a pachetului de geam. Montarea in adancime a geamului conduce la o imbunatatire a valorii lineare de izolare a puntii termice aparute la imbinarea dintre geam si profilul de cercevea, ceea ce garanteaza o siguranta sporita impotriva aparitiei condensului la marginea geamului.

AVANTAJE ALE TEHNOLOGIEI GEAMULUI LIPIT

risc redus al spargerii geamului, fara tensiuni punctuale la acesta

stabilitate ridicata a ferestrei datorita actiunii de rigidizare a geamului

reducerea cazurilor in care se sparge geamul ca rezultat al montarii incorecte a acestuia

marirea suprafetei de geam – profilele sunt cu aprox. 10 mm mai inguste

izolare acustica mai buna prin imbinare directa intre cercevea si geam

rezistenta mai buna la efractie – nu exista posibilitatea indepartarii geamului din cercevea datorita adezivului pe contur.

O importanta deosebita o are reducerea greutatii ramei (pana la 60%) prin eliminarea otelului. Aceasta presupune un confort mai ridicat in prelucrare atat in cazul producerii ferestrelor cat si la montajul acestora pe santier. Greutatea redusa a ferestrei conduce automat la o reducere a costurilor de transport.

Ferestrele energeto ® sunt, datorita tehnologiei „bonding inside“, ferestrele cu cea mai buna izolare termica din clasa lor.

Activitatile demarate odata cu introducerea tehnologiei lipirii geamului, de eliminare a „verigii slabe“ care – privit din punct de vedere al izolarii termice a profilului – sunt profilele de otel introduse, au dus la incercari de eliminare completa a componentelor de otel din rame. Armaturile de otel din ramele de ferestre creeaza o punte pe baza unei capacitati ridicate de transmisie termica. PVC-ul armat cu fibra de sticla inlocuieste otelul care se introduce in ramele conventionale din PVC si garanteaza cu siguranta proprietati de izolare termica mai bune si aceleasi proprietati mecanice ale ferestrei.

Eliminarea armaturii de otel a dus la desfiintarea puntii termice si atingerea unei valori de izolare a ramei Uf = 0,94 W/m²K. Este important de mentionat ca parametrii stransi ai izolarii termice Uf = 1,0 W/m²K se ating in cazul unei latimi constructive standard a profilului de 70 mm. Acest lucru arata ca cercetarile efectuate permit o imbunatatire considerabila a valorilor de izolare termica fara a creste latimea profilelor.

Ferestrele energeto ® presupun o utilizare efectiva a energiei solare si castiguri suplimentare de caldura.

Dorinta de a indeplini cererea unei utilizari efective a energiei solare in cladiri a condus la alte modificari in constructia profilelor pentru ferestre, constand in reducerea inaltimii pachetului de profile. Eliminarea armaturii de otel a permis producerea unor elemente foarte suple ale pachetului toc-cercevea, cu o latime de numai 107 mm. Datorita opticii foarte interesante a profilului, care se caracterizeaza printr-o mare suprapunere a tocului si cercevelei, s-a tins catre suprafete mai mari de geam. Acestea au permis patrunderea mai buna a luminii in interior si datorita introducerii geamurilor corespunzatoare au rezultat

castiguri de energie pasiva suplimentara. Aceasta este o solutie ideala pentru proiectarea fatadelor luminate precum si in cazul renovarilor la care prin schimbul ferestrelor suprafata de geam cel mai adesea se restrange.

energeto® "foam inside" – mai multa caldura

Sistemele energeto® apartin acelor catorva sisteme de ferestre care determina crearea asa-numitelor ferestre pasive chiar si la utilizarea geamului standard cu 2 camere cu o valoare de izolare termica Ug = 0,7 W/(m2*K). Acest lucru a fost posibil datorita introducerii unei alte noutati tehnice – tehnologia "foam inside" – care consta in posibilitatea umplerii optionale a camerei interioare a profilului cu material izolator. Datorita introducerii unei spume poliuretanice speciale in camerele profilului este posibila atingerea unor valori de izolare termica neobisnuite. Dupa umplerea camerelor profilele ajung la o valoare de izolare termica de pana la Uf=0,79 W/m2K, ceea ce determina o valoare de izolare a ferestrei de Uw=0,61 W/m2K. Institutul pentru case pasive Darmstadt confera ferestrelor construite cu sistemul energeto® 8000 /foam inside un certificat care recomanda aceste ferestre ca o solutie extraordinara pentru casele pasive.

Economie de energie si un design deosebit

Aluplast ofera poentru noua serie energeto® un sortiment variat de folii in cele mai diverse culori, cuprinzand mai mult de 40 variante. Este vorba de folii realizate cu tehnologie inovativa cool-colors, care garanteaza proprietati de utilizare imbunatatite si o mai mare durata de viata a suprafetei. Variantele decor cool-colors dispun de pigmenti speciali, patentati, care reduc absorptia de caldura a suprafetei laminate, rezistand radiatiilor solare puternice si actiunii intemperiilor. Aceasta permite o imbinare optima de functionalitate si design, ceea ce la permite proiectantilor si investitorilor sa realizeze dorinte individuale. Largirea spectrului de culoare in sistemul energeto® vizeaza cele mai noi tendinte si solicitari ale tuturor pietelor. Baza din aluminiu disponibila pentru fiecare sistem multiplica suplimentar numarul combinatiilor de culoare posibile si permite alegerea oricarei culori din paleta RAL.

Ferestrele energeto® - avantaj datorita inovatiilor

Coeficientul de transmisie termica foarte mic este fara indoiala cea mai importanta proprietate a sistemului de ferestre energeto®, care descrie cea mai inovativa conceptie a ultimilor ani in domeniul ferestrelor si care se sprijina pe trei obiective realizate:

- lichidarea completa a necesitatii introducerii armaturii de otel in profilele din PVC si inlocuirea acesteia cu insertia termoplastica - cu amestec de fibra de sticla

- introducerea geamului compus precum si tehnologia „bonding inside” (lipirea geamului in profilul de cercevea) pentru atingerea parametrilor statici si termici dati ai ferestrelor.

- posibilitatea unei imbunatatiri suplimentare a valorilor de izolare termica a profilelor prin umplerea optionala dupa sudare a unor camere interioare cu spuma poliuretanica in tehnologia „foam inside“.